“Vertrouwen concreet maken”

Wij zijn al een tijdje ons huis aan het inrichten. En we kwamen er niet uit. Kari had op een woonbeurs een folder zien liggen van binnenhuisarchitecte Mariët, die op haar heldere website een gratis oriënterend gesprek aanbood. We nodigden haar bij ons thuis uit.

“Hallo, ik ben Mariët.” Met kordate stappen liep ze de kamer in. “Vind je het goed als ik alvast rondkijk ?”
Ik knikte en liet haar haar gang gaan. Het leek wel of er een reiger door de kamer liep die in elke kast en elke hoek een kikker dacht te vinden. Elegant bewoog ze de kamer door, alles in haar opnemend.

Vervolgens vroeg ze ons op een vriendelijke toon het hemd van het lijf. “Waarom hebben jullie verbouwd?”
“Patrick wat vind je niet mooi aan de keuken?” Ondertussen strooide ze royaal met tips en mogelijkheden. Na zo’n drie kwartier zei ze;”Ik zal jullie uitleggen op welke wijze ik werk”. Ze vertelde over haar aanpak en haar tarieven.

Er was bij ons geen enkele twijfel. We namen haar meteen aan. Later vroeg ik me af waarom we haar zonder twijfel inhuurden. Het antwoord was simpel: ze straalde vertrouwen uit.

Vertrouwen is een innerlijke staat die zich uit in concrete zaken.

Vetrouwen straal je uit doordat je doet wat je wilt doen. Doordat je weet waar je voor staat. Innerlijk vertrouwen is niet genoeg. Het vergt wel dat je jouw vertrouwen ook concreet maakt. Dat deed Mariët voorbeeldelijk.

* Ze gaf vele tips. Het was mij duidelijk: ze is bekwaam.
* Ze legde relatie. Ze ging continu in relatie met ons door vragen te stellen.
* Ze was geïnteresseerd.
* Concreet aanbod. Ze had een helder aanbod. Geen losse eindjes.
* Duidelijke website die vertrouwen uitstraalde.

Patrick
Bron Publicatie: Ondernemersinspiratie